top of page

Buča hokaido in Orešnikov sirRecept chefa Luke Koširja (Grič, ena Michelinova zvezdica), ki je zapisan na letošnjih letakih za novembrske okusne dogodke Gourmet Ljubljana, pripravim malo po svoje in iz sestavin v moji shrambi.


In to so: buča z ljubljanske tržnice ter Orešnikov sir lovrenc. Zraven postrežem ostanke včerajšnje pečenke, narezane na tanke rezine, in kos ali dva domačega kruha z drožmi.Za 4 osebe:


1 mala buča hokaido

100 g Orešnikovega sira lovrenc

100 ml belega suhega oranžnega vina


Priprava:


  1. Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Bučo zavijemo v aluminijasto folijo in jo postavimo na podstavek (tudi tega lahko naredimo iz omenjene folije) tako, da gleda pecelj navzgor. Pečemo 25 minut.

  2. Nato bučo previdno vzamemo iz pečice in z nožem naredimo odprtino okoli peclja. Odprtina mora biti dovolj velika, da z žlico odstranimo semena. V izpraznjeno bučo nato narežemo sir, dodamo vino in pokrijemo s pecljem.

  3. Znova zavijemo v folijo in pečemo še 25 ali 30 minut, da se sir popolnoma stopi in meso postane mehko.

  4. Buči nato odstranimo pecelj in z žlico postrgamo meso s ten olupka. Zmes pomešamo le toliko, da se koščki buče in sira lepo povežejo. Moramo paziti, da ne naredimo pireja.

  5. Jed postrežemo takšno, kot je. Lahko je tudi dodatek mesnim jedem.November 2021Comments


bottom of page