top of page

Paradižnik & mladi sir & stari kruhKer se je dan včeraj potegnil v noč nad mestom, kjer je bil disko v fini družbi znancev iz Stražišča, je sredi dneva čas za eno hitro solato.


Zanjo uporabim: mladi sir Prnikar, paradižnik Lušt, zelenje mladega česna s Planjave, nagrajen jabolčni kis Matijovc, oljčno olje Bočič iz Slogine špajze, fino sol iz Piranskih solin.Kmetijo Prnikar v Pernikih nad prelepo Radovno vodi družina Kunšič. Na sliki: Boštjan, Manca in mala Nika.Za 2 osebi:


200 g češnjevega paradižnika

100 g mladega sira

1 kos starega kruha

4 stebelca mladega česna

oljčno olje

jabolčni kis

sol


Priprava

  1. Kos starega kruha natrgamo na enakomerno velike koščke in jih v suhi ponvi na srednji temperaturi popražimo. Vmes večkrat pomešamo. Čisto na koncu pokapamo z oljčnim oljem in popečen kruh vsujemo v svež krožnik.

  2. V isti ponvi, prav tako brez maščobe, popečemo mladi sir, narezan na enako velike kose. Pečemo na srednji temperaturi, vmes mešamo.

  3. Medtem ko pečemo kruh oziroma sir, češnjeve paradižnike razpolovimo, cvetna stebelca česna narežemo na tanke kolobarčke. Oboje damo v posodo, dodamo oljčno olje, jabolčni kis in sol ter pomešamo.

  4. Tik preden postrežemo, k paradižnikom vmešamo še popečene koščke kruha in do zlatega opečen mladi sir.Junij 2021


Comentários


bottom of page