top of page

Biftek z zeliščnim maslom



To kosilo je bilo videti res imenitno in tudi okus je bil tak, čeprav je bilo čisto zares pripravljeno nadvse hitro. Še največ časa mi je vzelo lupljenje (sladkega in navadnega) krompirja ...


Info: pljučna pečenka Ekodar, maslo Podjed in česen Udamovc. Krompir, ki je tudi na fotografiji, je s kmetije Anžon, krasen krožnik pa je iz Radovljice, kjer nastajajo Biseri.



Za 4 osebe:


800 g pljučne pečenke

80 g masla (na sobni temperaturi)

nekaj vejic peteršilja

1 manjši strok česna

malo oljčnega olja

poper

sol


Priprava

  1. Pripravimo zeliščno maslo: v maslo, ki je nekaj časa stalo na sobni temperaturi, vmešamo nasekljan peteršilj, strt česen in malce soli. S česnom ne pretiravamo.

  2. Pripravimo še meso, in sicer pljučno pečenko narežemo na mezinec debele kose. Tik preden začnemo peči, meso popramo in solimo.

  3. Ponev dobro segrejemo. Nanjo kanemo malo olja, nato na hitro (in na precej visokem ognju) popečemo meso. Najprej na eni, nato na drugi strani. Če hočemo imeti sredi še rdeče meso, pazimo, da ne pečemo predolgo!

Postrežemo s prilogo po želji - meni se je ta na krožnik ujel pire, pripravljen iz mešanice sladkega in navadnega krompirja. Kako največkrat pripravim pire, v blog zapišem že kmalu ...

Oktober 2021

bottom of page