top of page

Miške, ki vedno uspejoČe ni volje, poguma in časa za cvrtje krofov ali flancatov, so tu miške po preverjenem receptu. Vsakokrat uspejo in so tako čudovito preproste za pripravo, da nam pri mešanju sestavin lahko pomagajo otroci!


Pri peki pa raje ne, ker imamo opravka z vrelim oljem.


Morda še to: med nakupovanjem v Slogini špajzi najdem tudi marmelade s Kmetije Princ, to je iz okolice Tržiča. Preseneti me predvsem hruškova, ki je enkratna! Pa še en izdelek imajo na omenjeni domačiji, ki ga tudi ne najdeš povsod: hruškov cider.

Dobrote iz Slogine špajze lahko naročimo na kmetija.net in nato prevzamemo v Kmetijsko vrtnarskem centru Sloga na Primskovem pri Kranju.

Kmetijsko vrtnarski center Sloga na Primskovem.


V Slogini špajzi tokrat kupim: jajca Maln, jogurt Podjed, moko iz Mlina Rotar in krasne marmelade s Kmetije Princ.Za 4 osebe:


2 jajci

1 lonček navadnega jogurta

2 jogurtova lončka moke

1 žlička pecilnega praška

1 vrečka vaniljevega sladkorja

1 žlica sladkorja

2 žlici ruma

naribana lupinica 1 bio pomaranče

ščepec soli


Ne pozabi na:

olje za cvrtje

papirnato brisačko (na katero odlagamo ocvrte miške)


Po želji še:

sladkor v prahu (za posip)

marmelada (kot dodatek)


Priprava

  1. Iz beljakov naredimo čvrst sneg.

  2. V drugi posodi zmešamo rumenjaka z jogurtom, navadnim in vaniljevim sladkorjem, rumom, naribano pomarančno lupinico in soljo. Na koncu v posodo odmerimo še moko, ki jo najprej na hitro pomešamo s pecilnim praškom, potem pa združimo s preostalo maso.

  3. Sneg z občutkom vmešamo med rumenjakovo zmes.

  4. V vroče olje namočimo žličko, s katero zajamemo maso, ki jo previdno odložimo v olje. Miške se v olju vrtijo same, če pa se ne obrnejo, jim pomagamo, da se lepo zapečejo z vseh strani.

  5. Pečene odlagamo v posodo, pokrito s papirnato brisačko, ki vpije odvečno maščobo.

  6. Ko se miške ohladijo do mlačnega, jih po želji posujemo s sladkorjem v prahu, zraven pa lahko ponudimo še marmelado, v katero pomakamo slastne miške.

Zakaj rabimo rum? Izkušene gospodinje so prepričane, da zaradi alkohola miške popijejo manj maščobe.


Februar 2022

Comments


bottom of page