top of page

Pomladanska solata s piščancem


Pomlad v solatni skledi: šparglji, mlada špinača, berivka. Zraven pa malo piščanca, da se solata spremeni v kosilo.


Info: zelenjava s Kmetije Mrtnač, kupljena na kranjski tržnici. Tam zelenjavno stojnico s te kmetije, stisnjene na rob ljubljanske občine, lahko kupimo ob sredah in sobotah.


Odtenki zelene na kranjski in ljubljanski tržnici.Za 1 osebo:1 pest mlade špinače

1 pest berivke

približno 5 špargljev

1 piščančji zrezek

1 strok česna

1 redkvica

2 češnjeva paradižnika

malo sončničnih semen

jabolčni kis, oljčno olje

sol, poper


Priprava

  1. Ponev segrejemo in v njej, na zmernem ognju, rahlo prepražimo sončnična semena. Odstavimo jih, nato v isti ponvici prepražimo šparglje.

  2. Stebelca špargljev razrežemo na tanke kolutke, vršičke pustimo celo. Ponev segrejemo, nato vanjo kanemo malo olja in na njem prepražimo šparglje. Malo solimo, dodamo nekaj žlic vode in med mešanjem počakamo, da voda shlapi. Šparglje preložimo na krožniček.

  3. V pogreto ponvico dodamo še piščančje meso, razrezano na trakove, in malo olja. Meso solimo in na zmernem ognju najprej lepo prepražimo na eni, nato na drugi strani.

  4. Solato in špinačo operemo. Preložimo v skledo in pokapamo s solatnim prelivom, ki smo ga pripravili iz strtega česna, soli, popra, olja in kisa.

  5. Na solato razporedimo ostale sestavine: najprej popečene šparglje, zatem prepolovljene paradižnike in na kolutke narezane redkvice, nato popražene trakove mesa, na koncu še sončnična semena. Postrežemo.Maj 2022

Comments


bottom of page