top of page

Rezanci na hitroTestenine so tudi poleti dobra ideja za dni, ko za kuhanje časa ni. In to kosilo je pripravljeno res hitro, saj je treba le zavreti vodo in v njej skuhati rezance. Medtem ko se kuhajo, pripravimo še omako in ostale sestavine.


A preden gremo na recept, še to: rezanci na hitro so pravzaprav kmečki rezanci, ki jih na domačiji Maln v Podreči blizu Kranja izdeluje družina Šter. Od nedavna omenjene rezance izdelujejo tudi za blagovno znamko Polonca, ki nastaja pod okriljem Kmetijsko gozdarske zadruge Sloga.


Del blagovne znamke Polonca je še bučni namaz, ki ga uporabim tokrat, omenjeno ime pa krasi tudi pražene slane bučnice. K tej jedi jih res priporočam, saj okrepijo bučne okuse, poskrbijo za hrustljavost in v tem hitro skuhanem in hkrati poceni kosilu poskrbijo za ravno prav slanosti.


Sloga ima urejeno tudi spletno trgovino: izdelke izberemo v Slogini špajzi in jih nato prevzamemo na dostavnem mestu pred Kmetijsko vrtnarskem centru Sloga na Primskovem (Šuceva 27, Kranj) ali v Slogini trgovini na kolesih, ki redno potuje po Gorenjskem.


Za 4 osebe:


300 g kmečkih rezancev Polonca

90 g oziroma 1 lonček namaza iz bučnih semen Polonca

malo bučnega olja

1 pest praženih soljenih bučnic Polonca

sol


Dodatno (če želimo):

približno 300 g sira za žar

malo maščobe (masla ali olja)Priprava


  1. V lonec pristavimo vodo, zavremo, solimo in dodamo rezance. Skuhamo jih po navodilih, zapisanih na embalaži.

  2. Medtem v skodelico prestavimo bučni namaz in mu dodamo zajemalko vrele vode, v kateri se kuhajo rezanci. Premešamo do gladkega, da dobimo kremast namaz oziroma odlično omako za rezance.

  3. Pražene soljene bučnice Polonca na grobo nasekljamo.

  4. Če želimo, v ponev dodamo malo maščobe, na kateri na srednjem ognju do lepe zlatorjave barve popečemo sir za žar, narezan na centimeter velike kocke.

  5. Kuhane in odcejene rezance zmešamo z bučno omako.

  6. Ko rezance razporedimo na krožnik, pokapamo z malenkostjo bučnega olja, po želji dodamo popečen sir za žar ter posujemo z grobo nasekljanimi praženimi bučnicami.Julij 2024


Comments


bottom of page