top of page

TikTok testenine s špinačoČe otroci spremljajo TikTok, bodo te testenine tudi pri vas doma postale pravi hit.


Letos so tako pripravljene testenine, imenovane uunifeta pasta, kot blisk zaokrožile po družabnih omrežjih, no, recept je že predlani v svet poslala finska blogerka Liemessä.


Namesto fete, ki zna biti kar slana, sem raje uporabila mladi sir z zelišči.


Dodala sem še špinačo: nobeni od mojih punc ni padlo na pamet, da bi jo izbrskali ven.

Všeč: te testenine so hitro narejene, za za pripravo pa ne umažeš en kup posodja, ampak samo lonec, v katerem skuhaš testenine, in pekač.

Podrobnosti: mladi sir z zelišči Podjed, makaroni Maln, špinača Mrtnač.


Testenine - na kmetiji Maln (Podreča) jih pripravijo v kar 11 različnih oblikah. Špinača - takšno najdemo na stojnici kmetije Mrtnač (glavna tržnica v Kranju).Za 4 – 6 oseb:

500 g makaronov

500 g češnjevih paradižnikov

1 hlebček mladega sira z zelišči (150 – 220 g)

2 pesti mlade špinače

malo oljčnega olja

sol


Priprava

  1. V pekač položimo hlebček mladega sira, okoli razporedimo oprane paradižnike. Pokapamo z oljčnim oljem, paradižnike malo solimo. Za 15 – 20 minut potisnemo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.

  2. Ko se peče, po navodilih, zapisanih na embalaži, v slanem kropu skuhamo testenine. Špinačo samo operemo in jo na grobo narežemo.

  3. Zdaj je sir v pekaču že raztopljen, paradižniki zmehčani, zato zraven dodamo odcejene makarone in narezano špinačo. Dobro premešamo (lahko kar z žlico) in povrh pokapamo z oljčnim oljem.

  4. Temperaturo v pečici zvišamo na nekako 230 stopinj Celzija. Pekač še za kakih 10 minut odložimo na najvišje vodilo dobro segrete pečice. Malo pogledamo v pečico – TikTok testenine so nared, ko se zgoraj malo zapečejo.April 2021

Comments


bottom of page