top of page

Hitra skutina torta z ovsenimi kosmičiKer mi od peke jagodne pite ostanejo 4 beljaki in ker imam viška skute, na hitro spečem enostavno skutino tortico.


Razmišljam o tem, da bi spodaj nadrobila piškote, ampak jih M. jr najde pred menoj, zato gredo na dno ovseni kosmiči.

Če boste pekli, svetujem okrogel pekač in ne model za torte (sicer se vam bo zgodilo kot meni, ko je nekaj kapljic masla našlo svojo pot na dno pečice in je bilo treba pomivati).

Info: skuta in maslo Podjed, ovseni kosmiči Punčar, dulce de leche Ana Roš za Tuš, jajca Maln.


Na kranjski tržnici - če smo dovolj zgodnji - na pomlad najdemo tudi rožice.


Za 1 okrogel pekač:


500 g skute

4 beljaki

70 g sladkorja

2 žlici koruznega škroba (gustin)

1 žlica medu


Dno:

110 g ovsenih kosmičev

60 g mletih mandljev

70 g masla

1 žlica medu


Ko je bilo ohlajeno, sem dodala še:

3 žlice dulce de leche


Priprava

  1. V ponvi na maslu in medu malo prepražimo ovsene kosmiče. Pazimo, da ne zažgemo! Odstavimo in vmešamo še mlete mandlje.

  2. Na dno okroglega pekača in tudi na notranje robove (torej: ne uporabimo modela za torte) razporedimo papir za peko. Na dno pekača zdaj enakomerno razporedimo prepražene kosmiče z mandlji, čez počasi vlijemo skutino zmes.

  3. To pripravimo tako, da z mešalnikom nekaj minut mešamo skuto, med in koruzni škrob, potem pa previdno (s silikonsko lopatko) vmešamo še trd sneg iz beljakov, v katerega smo postopoma dodali sladkor. Zmes vlijemo na ovseno dno in poravnamo s kuhinjsko lopatko.

  4. Pečemo 40 ali 50 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Če se nam zdi, da torta prehitro dobiva barvo, pokrijemo s kosom papirja za peko.

  5. Ko je ohlajeno, na vrh dodamo nekaj žlic namaza dulce de leche.April 2021

Comments


bottom of page